Rakennuksen huoltoväli tarkoittaa ajanjaksoa, jonka aikana tietyt rakennuksen osat ja laitteet täytyy tarkastaa, jotta ne pysyvät kunnossa käyttöikänsä loppuun asti. Jos säännölliset huollot ja tarkastukset laiminlyödään, rakennusosien ja laitteiden käyttöikä lyhenee ja ennen pitkään myös taloyhtiön huoltokustannukset kasvavat.
Huoltovälin pituus riippuu aina kohteesta. Esimerkiksi räystäskourujen huoltoväli on keväästä syksyyn ja syksystä kevääseen. Jos kouruja ei puhdisteta roskista ja puiden lehdistä, ne menevät tukkoon ja vesi pääsee valumaan alas seiniä pitkin. Tästä voi koitua isoja ja kalliita korjauksia.
Toinen hyvä esimerkki on ilmanvaihto. Jos IV-koneita, korvausilmaventtiileitä ja aktiivihiilisuodattimia huolletaan liian harvoin, sisäilmasta tulee helposti tunkkainen ja myös kosteusongelmia voi tulla nopeastikin.
Taloyhtiössä säännöllisistä huolloista vastaavat usein huoltoyhtiöt. Sopimukset kannattaa teetättää tai tarkastuttaa rakennusalan ammattilaisella, joka osaa määritellä kohteeseen sopivat huoltovälit ja huoltoon kuuluvat tehtävät.
Huoltovälit merkitään taloyhtiön huoltokirjaan. Huoltoyhtiö päivittää siihen kaikki tekemänsä huoltotyöt, jotta taloyhtiö voi seurata huoltojen toteutumista. Huoltokirjan tietoja kannattaa päivittää, jos esimerkiksi kuntoarviossa tai -tutkimuksessa havaitaan muutoksia.